Minimálna trvanlivosť: min 12 mesiacov od okamihu produkcie
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 10 °C, max, 65 % vlhkosť vzduchu)
Rovnako ako ostatné sušené ovocie, aj marhule sú koncentrovaným zdrojom energie a živín. Obsahujú živiny: vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, betakarotén, kyselina listová, jód, draslík, fosfor, vápnik, zinok, selén, mangán, horčík, železo, vláknina a mnoho iných.
Pretože marhule majú nízky obsah kalórií (asi 48 kcal / 100 g), dajú sa konzumovať pri redukčných diétach. Ďalej sú bohaté na alkalické minerálne soli, vďaka čomu vyvolávajú v tele zásaditú reakciu. Významné sú aj preto, že obsahujú malé množstvo sodíka a veľa draslíka a sú bohaté na stopové prvky, ako sú mangán, fluór, kobalt a bór. Tiež obsahujú veľké množstvo sacharidov (fruktózy a glukózy). Najdôležitejšou zložkou marhúľ, či už čerstvých alebo sušených, je však betakarotén (provitamín A).
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1056/253
TUKY [g]: 0,5, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0,04
SACHARIDY [g]: 48, z toho CUKRY [g]: 43
VLÁKNINA [g]: 18
BIELKOVINY [g]: 5
SOĽ [g]: 0,025
SODÍK [mg]: 10
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.