Muso Mořské řasy Wakame BIO 50 g
Odporúčané ponuky (1)
Najlacnejšie ponuky (1)
Popis produktu
Parametre produktu
Recenzie
, zakúpené v CountryLife.sk
Osvedčené riasy
Parametre produktu
Popis produktu
Populárne morské patria k najľahšie využiteľným zdrojom ľahko stráviteľných bielkovín, vlákniny a uhľohydrátov. Morské riasy Muso sú bohaté na stopové prvky a komplex vitamínov. Ponúkajú až 10 - 20 % viac minerálnych látok v porovnaní s bežnou zeleninou. Najcennejším prvkom nachádzajúcom sa v morských riasach je jód. Morské riasy Muso sa väčšinou spájajú so sushi. Ako unikátna potravina s jedinečnou chuťou však v kuchyni ponúkajú aj originálnejšie spôsoby využitia.
- MORSKÉ RIASY MUSO
- Výnimočná chuť a vôňa.
- Mnohostranné využitie.
- Posilňujú chuť pokrmov.
- Zdroj hodnotných živín.
- Bez lepku.
- Vegan.
MORSKÉ RIASY WAKAME
Dlhé morské riasy Wakame s tmavo zelenými listami sú podobné riase Kombu. V mnohých receptoch sa môžu nimi nahradiť. Majú jemnú textúru, nízky obsah kalórií a tuku. Riasy Wakame výborne chutia samotné. Rozdrvením opečeného Wakame získame chutné exotické korenie.
Použitie a príprava
Riasu opláchnite a 10 minút namáčajte vo vode, následne varte 20 - 30 minút. Wakame zväčšia svoj objem 10 až 15 - krát. Pre zmäkčenie možno riasy ponoriť nakrátko do vriacej vody a následne osušiť. Príjemná chuť sa ideálne hodí do strukovinových pokrmov, šalátov a polievok, pre zachovanie jemnej chute najlepšie na konci varenia.
Zloženie
Morská riasa wakame (Undaria pinnatifida).
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 542 kJ/132 kcal
Tuky 0,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 1,2 g z toho cukry 0 g
Bielkoviny 12 g
Vláknina 37 g
Soľ 19,5 g
Krajina pôvodu: Japonsko
MORSKÉ RIASY ARAME
Morské riasy Arame zásluhou vysokého podielu prírodného cukru ponúkajú jemne sladkastú chuť a vôňu. Svoj domov majú na pobreží japonského ostrova Izu. Arame sa zbierajú ručne, varia sa 7 hodín a následne sa prirodzene sušia na slnku.
Použitie a príprava
Riasu opláchnite a 5 - 10 minút namáčajte v studenej vode, zlejte a použite na prípravu polievok či do šalátov spolu s restovanou cibuľkou, pórom, dusenou mrkvou, reďkovkou a tofu. Riasy varíme 20 - 30 minút. Arame zväčšia svoj objem 5 až 6 - krát. Voda použitá na namáčanie riasy je zdrojom cenných, aromatických a výživovo významných látok.
Zloženie
Morské riasy Arame (Eisenia bicyclis).
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 994 kJ/240 kcal
Tuky 1,9 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy 24 g z toho cukry 1,4 g
Bielkoviny 9,6 g
Vláknina 44 g
Soľ 10 g
Krajina pôvodu: Japonsko
MORSKÉ RIASY IZIKI
Iziki sú lianovité čierne riasy rastúce na ponorených skalách pacifiku pobrežia Japonska. Nachádzajú sa len 1 - 2 metre pod hladinou a pre svoj rast vyžadujú slnko. Ručne zbierané Iziki sa sušia teplým vzduchom. Výhodou je vysoký podiel minerálov. V porovnaní so zeleninou je to až o 10 - 20 % viac. Iziki sú vhodné k dochuteniu studených i teplých pormov. Používajú sa aj v podobe korenia. Skvelo zvýrazňujú chuť polievok, strukovín, ryže a zeleninových jedál. Pokojne sa môžu dochutiť sójovou omáčkou.
Použitie a príprava
Riasu opláchnite a 20 minút namáčajte v studenej vode, zlejte, osušte a nakrájate na kúsky. Riasy varíme 15 minút. Iziki zväčšia svoj objem 5 až 6 - krát. Voda použitá na namáčanie riasy je zdrojom cenných, aromatických a výživovo významných látok.
Zloženie
Morské riasy Iziki (Hizikia fusiformis).
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 1288 kJ/304 kcal
Tuky 2,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 65 g z toho cukry 1,2 g
Bielkoviny 6,6 g
Vláknina 47 g
Soľ 9,3 g
Krajina pôvodu: Japonsko
MORSKÉ RIASY KOMBU
Hlbokomorská riasa Kombu je známa aj pod názvom kelp. Rastie v čistých a chladných severských vodách. Tvorí tvrdé listy dorastajúce do dĺžky 5 - 10 metrov. Po usušení získavajú tmavo zelenú farbu. Kombu patrí k najbohatším riasam s obsahom jódu. Výborne obohatí chuť polievok, strukovín, obilninových i zeleninových jedál a šalátov. S obľubou sa pridáva do ryže na sushi či nakladá do sladko-kyslého nálevu.
Použitie a príprava
Riasu opláchnite a 20 minút namáčajte v studenej vode a zlejte. Riasy varíme 45 - 60 minút. Ku koncu prípravy dochutíme sójovou omáčkou. Kombu disponuje schopnosťou ,,vytiahnuť” chuť iných potravín. Skvelo vyniknú v japonských polievkach, rezancových vývarov, strukovinových a dusených pokrmoch. Pri varení fazule prúžok kombu prispeje k rýchlejšiemu zmäkčeniu a lepšej stráviteľnosti.
Zloženie
Morské riasy Kombu (Saccharina longissima).
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 870 kJ/209 kcal
Tuky 3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1,1 g
Sacharidy 21 g z toho cukry 0 g
Bielkoviny 7,8 g
Vláknina 33 g
Soľ 6,6 g
Krajina pôvodu: Japonsko
MORSKÉ RIASY SUSHI NORI
Morské riasy Nori sú najrozšírenejšie morské riasy. Vynikajú extra jemnou chuťou a unikátnymi nutričnými hodnotami. Nori ponúkajú univerzálne využitie. Sú ako stvorené k príprave sushi roliek a ryžových guliek. Skvelo vyniknú v nátierkach, polievkách a šalátoch. Pri príprave strukovín sa postarajú o zníženie rizika nadúvania a skracujú dobu varenia. Balenie obsahuje 10 plátkov sušených rias.
Použitie a príprava
Riasy sú vhodné na prípravu závitkov a ryžového sushi. Môžu sa plniť akoukoľvek kombináciou uvarených strukovín, obilnín a zeleniny. Predtým sa môžu krátko (3 sekundy) opražiť nad plameňom.
Zloženie
Morská riasa Nori (porphyra yezoensis).
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 1394 kJ/332 kcal
Tuky 5,8 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1,8 g
Sacharidy 15,7 g z toho cukry 0,5 g
Bielkoviny 42,2 g
Vláknina 24,5 g
Soľ 3,3 g
- Krajina pôvodu: Japonsko
- MORSKÉ RIASY LAMINARIA (VÝR:EKOPRODUKT)
Sušené rezané morské riasy Laminaria nosia prezývku „Morská kapusta”. Obsahujú veľké množstvo živín, biologicky aktívnych látok, bielkovín, minerálov, vitamínov a vlákniny.
Použitie a príprava
Riasy zalejeme vodou v pomere 1: 8. Po namočení zväčšia svoj objem 8 až 11 - krát. Po 5 až 10 minútach riasy z vody vyberieme a podľa potreby nakrájame. Laminaria použijeme pri príprave ľubovoľných jedál. Hodia sa do šalátov, hotových pokrmov, cestovín či polievok, podrvené aj ako korenie.
Zloženie
Morské riasy Laminaria Japonica. Nevhodné pre osoby s hyperfunkciou štítnej žľazy z dôvodu vysokého obsahu jódu.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 22,6 kJ/5,4 kcal
Tuky 0,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g
Bielkoviny 0,9 g
Vláknina -
Soľ 0,02 g
Krajina pôvodu: Čína
MORSKÉ RIASY NORI PLÁTKY
Morské riasy Nori sú preslávené výnimočnou chuťou. Vyžadujú si obzvlášť čisté prostredie a môžu sa pestovať výlučne v neznečistených vodách. Japonsko, Kórea a Čína patria k najväčším producentom Nori. Sú plné živín, minerálov, ponúkajú vzácny olej EPA a taurín. Pri príprave pokrmov ponúkajú mnohostranné využitie.
Použitie
Morské riasy Nori sú vhodné ako obal na sushi, ryžové guľky, závitky a podobne. Poslúžia aj na dekoráciu cestovín, polievok, šalátov a ďalších pokrmov. Predtým ich krátko (cca 3 sekundy) opražte nad plameňom. Rozdrvené Nori poslúži ako vynikajúce korenie na dochutenie pokrmov.
Zloženie
Morské riasy Nori (Porphyra yezoensis).
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 1289 kJ/308 kcal
Tuky 5,9 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy 7,2 g z toho cukry 0 g
Bielkoviny 40,7 g
Vláknina 32,1 g
Soľ 4,6 g
Krajina pôvodu: Japonsko
Upozornenie!
Skladujte v uzavretom obale na suchom mieste. Chráňte pred mrazom, vlhkom, priamym slnečným žiarením a sálavým teplom. Ukladajte mimo dosahu detí. Prípadný biely povlak nie je závadný. Jedná sa o vykryštalizovanú morskú soľ.
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Hodnotenia produktu
, zakúpené v CountryLife.sk
Osvedčené riasy